Sól himalajska różowa i kłodawska – wybierz to co najlepsze

Zamów sól himalajską na http://bit.ly/31DBNDN.

Sól to substancja niezbędna do właściwego funkcjonowania naszego organizmu. Jakie własności posiada sól kłodawska oraz sól himalajska? Dlaczego należy wykorzystywać je do przygotowywania żywności?

Atuty soli himalajskiej

Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który świetnie podkreśla smak posiłków. Pomimo, że nadmierne użycie soli może mieć niepożądany wpływ na zdrowie, to jej rozważne dawki (nie więcej niż 6 g w ciągu 24 godzin) są potrzebne dla poprawnego działania naszego organizmu. Sól dostarcza bowiem sód, to jest pierwiastek regulujący gospodarkę wodną i utrzymanie poprawnego ciśnienia we krwi. Jednym ze zdrowych rodzajów soli jest różowa sól himalajska czerpana ze pokładów mających 250 mln lat. Produkt ten zawiera wiele potrzebnych pierwiastków oraz minerałów, między innymi żelazo, cynk czy potas, a jednocześnie jest pozbawiony szkodliwych komponentów i zanieczyszczeń, takich jak trujące metale ciężkie. Sól himalajska wspaniale uwydatnia smak dań i jest sprzedawana zarówno w postaci dużych, jak i niewielkich kryształków.

Sól kłodawska niejodowana – wykorzystywana nie tylko w gastronomii

Sól kłodawska niejodowana natomiast to produkt o dużym stopniu czystości – posiada ok. 97% NaCl i jest świetnym dodatkiem do tradycyjnych przetworów. Jest między innymi kopalnią magnezu, żelaza czy wapnia, innymi słowy pierwiastków niezbędnych do zachowania dobrego samopoczucia. Niejodowana sól kłodawska pochodzi z kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie poddaje jej się ługowaniu, dzięki czemu nie traci swoich cech i jest bez trudu absorbowana przez organizm. Sól kłodawska niejodowana jest powszechnie używana nie tylko w branży spożywczej, ale również sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w lecznictwie, kosmetyce i rolnictwie.

Dane:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669-997-776
E-mail: [email protected]